De rol van magnesium bij (top)sport

Magnesium: een onmisbaar mineraal
Magnesium is een essentieel mineraal in ons lichaam. Veel mensen hebben echter een tekort aan magnesium. Daardoor is het lichaam minder weerbaar tegen stress en spanning. Een magnesiumtekort kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het dat iemand weinig voeding met magnesium tot zich neemt, zoals spinazie, noten of bananen. Ook bevat voeding steeds minder magnesium. Niet voor niets is magnesium hét voedingssupplement van het jaar 2018 geworden!

Magnesium voor energie en sterke spieren
Magnesium is een belangrijke bouwsteen voor onze spierontwikkeling. Ons lijf neemt magnesium op, zelfs door de huid heen. Daardoor is magnesiumzout een belangrijk ingrediënt in tal van (natuurlijke) cosmeticaproducten en in zoutbaden. Onze spieren gebruiken magnesium voor zuurstofopname en het maken van energie. Het gaat verzuring tegen, daar helpt het de duursporter weer mee. Ook voorkom je kramp door je in te smeren met magnesiumolie.

Ontspannen met magnesium
Magnesium is echter ook belangrijk op andere vlakken. Het helpt bij bot- en gebitsvorming en is goed voor de bloeddruk en bloedcirculatie. Een tekort aan magnesium kan leiden tot stressklachten. Het is namelijk betrokken bij de overdracht van zenuwprikkels. Zo helpt magnesium ons dus bij meer dan alléén onze sportieve prestaties. Het staat aan de basis van veel meer belangrijke processen in ons lichaam.

Magnesiumzout uit Veendam
Van het magnesiumzout dat Nedmag wint maken we producten die ons lichaam helpen. Op het gebied van sportprestaties en gezondheid biedt magnesium kansen. Deze kansen willen we grijpen om het beste naar boven te halen.

Home _ Nedmag B.V.-0

Groningen,
een kostbaar stukje planeet

DE ONDERWERPEN ZIJN:

Wat de aarde ons geeft, is de titel van onderstaande documentaire serie.

In 5 afleveringen neemt Albert Secuur ons mee door de geologische en economische geschiedenis van Oost-Groningen.

MINI DOCU: WAT DE AARDE ONS GEEFT