De geneeskracht
van magnesium

De geneeskracht van magnesium
Wist je dat magnesium vele gezondheidsvoordelen kent? Bij Nedmag halen we in de regio Veendam elke dag het zuiverste magnesiumzout naar boven, omdat magnesiumzout onmisbaar is! Het is onmisbaar voor het menselijk lichaam om goed te kunnen functioneren, want magnesiumzout zit in iedere cel in ons lijf. Maar het is ook onmisbaar voor veel producten die we iedere dag gebruiken.

Samenwerken en kennis delen
De toepassingen van magnesiumzout zijn heel divers. Wij geloven dat er nog veel meer mogelijk is, en dat willen we graag ontdekken en onderzoeken. Daarom werken we samen en delen we kennis met gelijkgestemde partners over de hele wereld.

Positieve effecten van magnesium
Vaataandoeningen, waaronder ontsteking en verkalking, zijn een van de grootste bedreigingen voor de volksgezondheid. Bij nieraandoeningen treden deze processen in versneld tempo op en vormen daardoor een hoog risico voor deze patiënten. Daarom steunen en volgen wij met grote interesse het onderzoek van het UMCG, VUmc en RadboudUMC naar de positieve effecten van magnesium op hart en bloedvaten bij chronische nieraandoeningen. Het effect van een verhoogde inname van magnesium via de voeding op de bescherming van ons vaatsysteem en de onderliggende mechanismen worden bestudeerd, met als doel een nieuwe behandeling voor vaataandoeningen te ontwikkelen.

Andere zouten verlagen juist bloeddruk
Bijna elke Nederlander krijgt structureel te veel zout binnen. Hierbij gaat het om het element natrium, dat in traditioneel keukenzout het hoofdbestanddeel is. Het te veel aan natrium dat het lichaam hierdoor binnenkrijgt is schadelijk, waardoor de kans op hart- en vaatziekten wordt vergroot. Om hier iets aan te veranderen zijn onderzoekers en bedrijven bezig om met andere zouten het natrium deels te vervangen.

In een recent onderzoek gepubliceerd in The Journal of Food Science, is gemeten dat natriumarm eten toch smaakvol kan zijn door een mix van andere zouten toe te voegen. Het gebruiken van natriumarme zouten biedt een mogelijke oplossing. Door andere zouten zoals calciumchloride, kaliumchloride of magnesiumchloride toe te voegen, bevat een product minder natrium. Kalium- en magnesiumzouten verlagen zelfs de bloeddruk en kunnen hierdoor de negatieve effecten van te veel natrium verminderen. Nedmag doet onderzoek naar magnesiumzout als smaakmaker in voeding, bijvoorbeeld in brood.

Voedingsadditieven
Vanwege de hoge kwaliteit en zuiverheid van Nedmag’s calciumchloride, kan het worden toegevoegd aan voedingsmiddelen, zoals kaas, bier en conserven. Daarmee worden deze producten niet alleen lekkerder, maar ook nog eens gezonder!

Met magnesiumzout werken we op onze manier en mogelijkheden met toewijding mee aan meer onderzoek en een betere gezondheid.

Home _ Nedmag B.V.-0

Groningen,
een kostbaar stukje planeet

DE ONDERWERPEN ZIJN:

Wat de aarde ons geeft, is de titel van onderstaande documentaire serie.

In 5 afleveringen neemt Albert Secuur ons mee door de geologische en economische geschiedenis van Oost-Groningen.

MINI DOCU: WAT DE AARDE ONS GEEFT